RÝŽOVÉ TĚSTOVINY S KREVETAMI

Způsob přípravy:

Na olej rozpálený na pánvi vhodíme krevety a houby shitake, smažíme cca 2 min. Přidáme předem připravené rýžové těstoviny, zelenou část mladé cibulky a pórek – smažíme cca 30 sekund, a následně přilijeme rybí omáčku, sojovou omáčku a limonkovou šťávu. Udržujeme na plameni další 30 sekund. Vyložíme vše do misky, dekorujeme zelenou části cibulky, chilli a čerstvými mátovými lístky.

Složení:

60g krevety
150g rýžové těstoviny uvařené
30g shitake huby
15g mladá zelená cibulka
20g pórek
0,5g čerstvé chilli
15 ml rybí omáčka
20 ml sojová omáčka světlá
5 ml limonková šťáva
30 ml olej
2g čerstvé mátové lístky